E-Dergi SEKTÖRLER HABERLER ÜRÜN TANITIMLARI TEKNİK YAZILAR DOSYALAR RÖPORTAJLAR BAŞARI HİKAYELERİ UZMAN GÖRÜŞÜ YAZARLAR FUARLAR ETKİNLİKLER PROFİLLER Editörden Künye YAYIN KURULU ARŞİV ABONELİK İLETİŞİM
Autodesk Simulation 2013: Hızlı, Hatasız, Esnek Simülasyon Olanağı

Autodesk Simulation Software ürün ailesinden Autodesk Simulation Moldflow 2013 yeni özellikleriyle dikkat çekiyor. Autodesk Simulation Moldflow’un yeni sürümü plastik enjeksiyon kalıplama simülasyonu araçları ile plastik parçaları, enjeksiyon kalıpları ve enjeksiyon kalıplama işlemini en iyi hale getirme ve doğrulama imkanı sunuyor.

 

Autodesk’in Simulation Software ürünleri, tasarımı, dizayn işlemini erken safhalarda öngörmeye, en iyi şekle sokmaya ve doğrulamaya olanak sağlayan hızlı, hatasız ve esnek bir yaklaşım sunuyor. Simülasyon programı, mekanik basınç, vibrasyon, hesaplamalı akışkanlar dinamiği hareketleri, plastik enjeksiyon kalıplama ve multifizik gibi ürün geliştirme aşamalarının her safhasına kolayca uyarlanabiliyor. 

 
Autodesk Simulation Software, tasarımcılara ürün performansını öngörme imkanı sağlıyor. Kullanıcılar tasarladıkları ürünlerin farklı kullanım şartları karşısında dayanıklılığını hatasız bir şekilde öngörüyor ve başarısızlık riskini azaltabiliyor. Aynı zamanda masraflı somut prototiplere ihtiyaç da azalıyor. 
 
Tasarımları önceden iyileştirme imkanı veren Autodesk Simulation Software, ürünleri önceden en iyi hale getirerek güvenlik ve performanstan ödün vermeden yenilikçi ürünleri pazara daha hızlı şekilde sunma olanağı sağlıyor. Böylelikle mühendislik çalışmaları daha verimli hale geliyor ve hammadde kullanımı azalıyor. Aynı zamanda kritik tasarım kararları alma aşamasında, doğrulama ve güvenlik gereksinimlerini karşılama imkanı veriyor. Ürün geri bildirimlerini ve malzeme seçimlerini üretim başlamadan önce doğrulayarak üretim aşamasında ek maliyete neden olabilecek hatalar yapılmasını önlüyor. 
 
Plastik Ürünlerin Tasarımı için: Autodesk Simulation Moldflow 
Autodesk Simulation Software ürün ailesinden, plastik parça kullanılan endüstriler için geliştirilen Autodesk Simulation Moldflow 2013 sürümündeki yeni özellikleriyle dikkat çekiyor. Autodesk Simulation Moldflow 2013 programı plastik enjeksiyon kalıplama simülasyonu araçları ile plastik parçaları, enjeksiyon kalıpları ve enjeksiyon kalıplama işlemini en iyi hale getirme ve doğrulama imkanı sunuyor. Autodesk Moldflow ürünleri; analistlere, tasarımcılara, mühendislere, kalıpçılara ve kalıp sektöründe çalışanlara ürün geliştirme döngüsünün erken safhalarında üretim problemlerini keşfetme, iletişim ve sorun giderme olanağı sağlıyor, plastik parçaları ve enjeksiyon kalıplarını güvenle tasarlamalarına imkan tanıyor.
 
“Üretim Kalitemizi En Az Yüzde 50 Oranında Arttı”
Global hizmet veren İtalyan şirketler topluluğu Magneti Marelli’nin kuruluşlarından Automotive Lighting’in Türkiye tesisi olarak konumlandırılan Magneti Marelli Mako, ağırlıklı olarak otomotiv aydınlatma ve havalandırma aksamı üretiyor. Dünyanın önde gelen otomobil markaları için Bursa’daki fabrikalarında üretim yapan kuruluş, aydınlatma ve havalandırma aksamı kalıplarının modelleme ve analizlerini Autodesk Simulation Moldflow 2013 ürünleri ile gerçekleştiriyor.
 
Araçların tasarımını çekici kılan en önemli ayrıntılar arasında yer alan ve “otomobilin gözleri” olarak tanımlanan aydınlatma aksamının, çok düzgün ve akıcı yüzeylere sahip olması, otomotiv firmaları için büyük önem taşıyor. Enjeksiyon kalıplama simülasyonu alanında benzersiz bir çözüm sunan Autodesk Simulation Moldflow 2013’ün üstün analiz teknolojileri, böyle kalite odaklı parça kalıplarının hatasız olarak üretilmesi ve bu sayede üretim verimliliğinin sağlanmasında son derece etkin rol oynuyor. Autodesk Simulation Moldflow ile şirket üretim hatalarını minimize edebiliyor, kalıp maliyetlerini ciddi ölçüde düşürebiliyor ve rekabet edilebilir bir konuma taşıyor. Magneti Marelli Mako Kalıp Aparat Tasarımcısı Celalettin Çağlar,  “Autodesk Simulation Moldflow 2013’ün üretim kalitemizi en az yüzde 50 oranında artırdığını söyleyebiliriz” diye konuştu. 
 
Paylaş Tweet Paylaş
2899 kez okundu
En Çok Okunanlar Son Eklenenler
YAYIN AKIŞI
FACEBOOK
TWITTER
INSTAGRAM